Hallgatóknak
   

Mi a TDK?

A TDK lényege, hogy a hallgató olyan tudományos igényességű kutatómunkában vegyen részt, amely túlmutat a graduális képzésben oktatott tananyagon. A kutatómunkát rendszerint egy témavezető irányítja. A TDK munka eredményeit pályamunkák formájában mutatják be a hallgatók, elsőként a rendszerint őszi félévekben megrendezett háziversenyeken. A háziversenyek zsűri bizottságai az értékes és módszertanilag is megfelelő pályamunkák részvételét javasolják a páratlan évek tavaszán az Országos Tudományos Diákköri Tanács által megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) vagy a páros évek tavaszán megrendezett Kardos Lajos Pszichológia Versenyre. Az elmúlt évek rendezvényein bemutatott előadások és eredmények összefoglalói itt találhatók.

Az országos konferenciák első helyezettjei számára kétévenként a Pro Scientia Aranyérem pályázat is meghirdetésre kerül, amely a kimagasló hallgatói tudományos teljesítményt elismerő kitüntetés.

A Tudományos Diákköri tevékenységnek számos előnye van. Az intézményi, illetve országos versenyen való részvétel elsősorban erkölcsi elismerés, olyan lehetőség, amely alkalmat ad a szakmai zsűri és hallgatóság előtti érvelésre, véleménycserére, tapasztalatgyűjtésre, felkészít a szakterület hazai és külföldi konferenciáin való szereplésre, a saját és mások munkájának, előadásának értékelése révén pedig megerősítést, további ösztönzést adhat a sokszor nem kis áldozatokat követelő kutatómunkához. Az országos konferencián elért helyezés plusz pontokat jelent az MA, illetve a posztgraduális képzésre való jelentkezésnél és sok esetben az elhelyezkedésnél is. Mivel a TDK-munka sok esetben a diplomatervben folytatódik, a dolgozat tekinthető egy előzetes diplomatervnek is, amelynek tapasztalatait, a konzulens, illetve a bíráló véleményét hasznosítani lehet a tényleges diplomatervben. Ugyancsak nem elhanyagolható az a tapasztalat, amit az előadásra való felkészülés és maga az előadás jelent.
 

Portálkezelői menü Tartalom módosításaUtolsó módosítás dátuma: 2017.11.03.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 július Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
ELTE Logo