Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia Tanszék
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Bemutatkozás

Tanszékünk oktatási tevékenysége

Tanszékünk aktívan részt vesz az ELTE PPK, Pszichológia Intézet BA, MA és PhD oktatásában. Az előbbi kettő kurrikulumot angol nyelven is oktatjuk a magyar mellett.

  • A BA oktatásban a fejlődéslélektan tárgyakat oktatjuk, melyek a kognitív fejlődés és a szocializáció területeit járják körbe. A fejlődés-lélektani kurzusokat műhelymunkák és kutatás-módszertani órák egészítik ki, melyek együttesen jó alapot kívánnak adni a hallgatóknak a tipikus fejlődés megismeréséhez. Minden tárgynak van egy felelőse, aki a kurrikulumot összefogja és globálisan biztosítja az adott tantárgy egységes magas színvonalú oktatását.
  • Az Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia MA képzés a Tanszék gondozásában áll, bár igen jelentős a más Tanszékekről beoktató kollégák hozzájárulása is. Mint az MA neve is mutatja, ez egy két lábon álló mesterképzés, melyben a fejlődés-lélektani és a klinikai gyermekpszichológiai modul egymást erősítve, kiegészítve fonódik össze. A szakirány elvégzésével hallgatóink képesek átfogó diagnosztikai munka végzésére, illetve a prevenció különböző szintjein nyújtható pszichológiai ellátásban való részvételre, és széleskörű tájékozottsággal bírnak a bizonyítékokon alapuló pszichológiai terápiák területén. Ugyanakkor kutatási ismereteik és alapos módszertani jártasságuk révén képesek önálló kutatómunkára is. Hallgatóink felkészültek lesznek tanulmányaik folytatására mind a szakpszichológusi - elsősorban gyermekklinikai, tanácsadói, a későbbiekben neuropszichológiai területen -, mind a doktori képzésben.
  • Tanszékünk kollégái oktatják az ELTE PPK Doktori képzésben a Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia Moduljának tárgyait.
  • Tanszékünkhöz folyamatosan kapcsolódnak doktori hallgatók, akik mind az oktatásba, mind a kutatásba bekapcsolódnak.
  • Tanszékünk kollégái széleskörűen vesznek részt a vizsgáztatásban, pl. Fejlődéspszichológia szigorlat, BA záróvizsga, MA záróvizsga, Tanárszakos államvizsgák, MA felvételi vizsgák, Doktori felvételi vizsgák.

Tanszékünk kutatási tevékenysége

Tanszékünk kollégái a fejlődés és klinikai gyermekpszichológia területén végeznek kutatásokat.

Részletesen lásd ITT.

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2016.04.05.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2019 február Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
ELTE Logo