Karunkról
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Partnereink

Magyar Pszichológiai Társaság

Az 1928-ban alakult Magyar Pszichológiai Társaság (MPT) az ország egyik legrégibb tudományos társasága. A Társaság célja a magyar pszichológia tudományos közéletének szervezése, a pszichológiai oktatás, kutatás és gyakorlat fejlesztése, a tagok szakmai tájékozódásának elősegítése. A Magyar Pszichológiai Társaság évtizedek óta együttműködik az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával, illetve annak Pszichológiai Intézetével. Az ELTE és az MPT számos közös programot indított az elmúlt években: például 2006 óta a Pszichológiáról Mindenkinek ismeretterjesztő előadássorozatot, 2009-től pedig a Pszichológia Napját. A programokkal egyaránt teret kíván nyújtani a pszichológus szakma tudományos ismereteinek terjesztéséhez és az alkalmazott területek megnyilvánulási lehetőségeinek. A Társaság évente országos tudományos nagygyűlést szervez, amelynek célja, hogy fórumot teremtsen a szakma hazai művelői számára tudományos eredményeik, tapasztalataik bemutatására, vélemény- és tapasztalatcserére. A PPK három alkalommal volt a rendezvény főszervezője.

Magyar Pedagógiai Társaság

A Kar és a több mint 120 éves Magyar Pedagógiai Társaság évtizedek óta tartó együttműködése meghatározó jelentőségű a pedagógiai közéletben. A pedagógusok  2500 fős önkéntes, autonóm szakmai-tudományos társaságának tevékenysége kiterjed a neveléstudomány és a kultúraközvetítés szempontjából lényeges kérdések megfogalmazására, kutatására, az eredmények széles körben való megismertetésére. Ennek érdekében a Karral együttműködve pedagógiai témájú szakmai rendezvényeket, pályázatokat és kiadói tevékenységet valósít meg.  A Társaság több szakosztályának elnöke, alelnöke és ügyvezető elnöke is a Kar oktatója.

OTP Fáy András Alapítvány

Az OTP Fáy András Alapítvány és a Pedagógiai és Pszichológiai Kar 2012-ben Magyarországon egyedülálló felsőoktatási programot indított. Az együttműködés értelmében az ELTE tanár-továbbképzésében pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási alapismeretek oktatására is felkészítik az érdeklődő pedagógusokat.

Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. évek óta együttműködik a Karral a játékfüggőséggel kapcsolatos információs és prevenciós tevékenységben. Ezen együttműködés egyik eredménye az ELTE Szerencsejáték segélytelefon, amely kapacitásainak egy részét a Szerencsejáték Zrt. lekötötte, és a hívható telefonszám a Szerencsejáték Zrt. értékesítőhelyein, valamint honlapján hirdetményként megtalálható. A sikeres együttműködés folytatásaként még szélesebb körben dolgoznak együtt a szerencsejátékok társadalmi hatásainak megismeréséért, a lehetséges kockázatok felméréséért, azok megelőzéséért, valamint a már kialakult függőségek kezelését segítő módszerek elérhetővé tételéért.

Erzsébetvárosi Önkormányzat

Az Erzsébetvárosi Önkormányzattal való együttműködés kiemelkedő területe a Kultúra utcája program sikeres megvalósítása. Ennek keretében szakmai könyvbemutatókat, kiállításokat, vásárokat szervezünk közösen az ELTE Kazinczy utcai épületében. Az Önkormányzat segítségével folyamatosan bővül az ELTE PPK pedagógus-jelöltjei számára a tanítási gyakorlati helyek lehetősége. A Karon működő Tehetségpont szakmai munkáját kiterjeszti a kerület egészére, részt vesz a tehetséges diákok kiválasztásában, mentorálásában, mentortanári továbbképzéseket szervez a kerületi intézményekben dolgozó pedagógusok számára.

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2016.01.04.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2019 március Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
25 26 27 28 1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
ELTE Logo