Karunkról
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

HeroiKon Nemzetközi Konferencia - Budapest 2017

Gyakran sztereotípiákat használunk, hogy dönthessünk és így sokszor előre ítélkezünk másokról. A konferencia során arra keressük a választ, hogy milyen más kapaszkodóink vannak az életben az előítéletes érzések helyett, és hogyan lehet az egyéni erőfeszítést a közösség javára fordítani.


Prof. Philip Zimbardo: Akarsz terroristának látszani?

Ne ítélj előre! - Hogy jelenik meg a gonosz az előítéletekben és hogy képzünk mindebből ellenséget? Egyszerű a recept: végy egy gonoszt és adj hozzá csipetnyi előítéletet. Az étel kész, de ártalmas.


Linda Tropp: A csoportközi kapcsolatok átalakítása a kapcsolat erejével: attitűdök formálása, a béke keresése és a társadalmi igazságosság elősegítése

Az előítéletesség világszerte elismert szakértője arról beszél majd, hogyan tehetünk az előítéletesség ellen, és hogyan támogathatjuk a hátrányos helyzetben lévő csoportokat. Előadásában kitér arra is, hogy az előnyös helyzetű csoportok tagjai hogyan tehetnek az előítéletek csökkentéséért és a társas igazságosságért.


Oláh Attila: Van élet a börtön után? És előtte?

Négy évesen került a nagymamájához, akik arra nevelte, hogy lopjon. Akkor kapott ételt, ha lopott, vagy akkor se. A nagymama akkor vágta bele a kést a fejébe, amikor Attila kenyeret lopott, hogy ehessen. - Attila története arról, hogy találta meg önmagát és a börtön utáni életét a Mesekör segítségével.


Clelia Bartoli: Az új hősök a tengeren érkeznek

A hétköznapi hősiesség mint szociális kohézió faktor


Sarah Mardini: Ússz az életért!

Tinédzser lányok küzdelme a tengeren. Három és fél órán át húztak menekültekkel teli hajót, akikkel végül Magyarországon át Németországba jutottak és telepedtek le az úszó testvérek.


Major Zsófi és Bugir Zsófi: Elveszett lányok

Mivel küzd egy 19 éves lány, ha játékfejlesztő céget akar alapítani? És mivel egy 8 éves, ha programozni akar? Cimkékről és célokról mesél a Skool egyik első diákja és a Skool társalapítója. 


Időpont: 2017 október 4.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház


Honlap: http://www.hosoktere.org/heroikon-nemzetkzi-konferencia-2017

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2017.09.18.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 december Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
ELTE Logo