Karunkról
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

ELTE PPK Történeti, Elméleti és Pedagógiai Összehasonlító Kutatócsoport fiatal kutatóinak sikeres nemzetközi pályázatai

2017 nyarán az ELTE PPK Neveléstudományi Intézet, Történeti, Elméleti és Összehasonlító Pedagógiai Kutatócsoportjának két nemzetközi kutatási pályázata nyert támogatást.
Az egyik a berlini székhelyű Research Library for the History of Education at the the German Institute for International Educational Research ösztöndíja összehasonlító történeti pedagógia témakörében nyújt támogatást fiatal kutatók számára. Az idén négy (argentin, kolumbiai, kirgiz és magyar) pályázó kapott lehetőséget 1-3 hónap időtartamú könyvtári és levéltári kutatásra. Az ELTE PPK részéről Szabó Zoltán András részesült támogatásban, akinek vizsgálati témája az oktatásügyi diskurzusok diffúziója Közép-Európában. A projekt fő célkitűzése a 20. századi német és osztrák reformdialógusok magyar oktatáspolitikára gyakorolt hatásának feltárása. A pályázat időtartama: 2017. július 1-31.
A Humboldt Universität zu Berlin által kezdeményezett CENTRAL Hálózat által kiírt CENTRAL-Kolleg projekt szintén fiatal kutatók (PhD hallgatók és posztdoktorok) és egyetemi hallgatók kutatási együttműködését biztosítja. Ennek keretében öt közép-európai főváros (Bécs, Berlin, Budapest, Prága és Varsó) partneregyetemei adhatták be kutatási terveiket féléves nemzetközi tudományos projektek kivitelezésére, valamennyi tudományterületen. A három nyertes egyike, a berlini Humboldt Egyetem, a prágai Károly Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem alkotta konzorcium lett. A projektbe minden egyetem 1-1 fiatal kutatót és 2-2 BA és MA hallgatót delegálhat, akik közösen valósítják meg annak célkitűzéseit. Emellett a kutatásban az öt egyetemet képviselő témavezetők (szupervízorok) és kutató munkatársak, további hallgatók is bekapcsolódnak. A kutatás témája az öt közép-európai főváros közötti kulturális transzfer, valamint iskolarendszereik összehasonlító vizsgálata a 18-21. században. A pályázatban az ELTE PPK részéről Prof. Dr. Németh András témavezetőként, Szabó Zoltán András fiatal kutatóként és a konzorcium vezetőjeként vesz részt. A pályázat időtartama: 2017. június 1. - december 31.

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2017.08.31.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 október Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
1 2 3 4 5 7
8 9 10 11 12
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
ELTE Logo