Karunkról
   

Adatkezelési eljárás az Egyetemi Élet Kutatásban

Az Egyetemi Élet Kutatás célja, hogy felmérjük az ELTE PPK magyar nyelvű alap-, mester- és szakirányú továbbképzésein részt vevő hallgatók képzésük végzésére irányuló motivációit, tanulmányaikkal kapcsolatos elvárásait, általános és képzésükkel kapcsolatos elégedettségét, jövőbeli terveit, szociális helyzetét, baráti kapcsolatait, tanulmányi eredményességét és feltérképezzük a felsőoktatási lemorzsolódás rizikófaktorait.

A kutatás eredményeit egyrészt tudományos célokra, másrészt minőségbiztosítási célokra használjuk fel.

A felmérés során a PPK magyar nyelvű alap-, mester- és szakirányú továbbképzésein részt vevő, az ELTE-n a kérdőíves adatfelvétel idején hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók a Neptun-on keresztül kapják meg a kutatáshoz kapcsolódó online kérdőív elérhetőségét (linket) és egy rövid leírást a kutatás céljáról. A felmérést a Qualtrics kérdőívező rendszer használatával valósítjuk meg, a résztvevők egységes, anonim linket kapnak.

A kérdőívre adott válaszokat bizalmasan kezeljük, csak összesítve elemezzük. A nyers adatokba kizárólag a kutatásban dolgozók nyernek betekintést. Az összesített adatokat a kar vezetése felé közvetítjük.

Neptun kód használata a kutatásban

A kutatásban való részvétel önkéntes, de feltétele a kérdőív elején a Neptun kód megadása. A Neptun kódok alapján a felmérést követő 5 éven keresztül a résztvevők alábbi Neptun adatait kérjük le a tanulmányi rendszerből:

·         Lakóhely városa, születési év (csak egy alkalommal kérjük le, a kérdőíves adatfelvételt követően)

·         Az ELTE valamely képzésére történt felvétel éve, a képzés tagozata, a képzés pontos neve kérjük le. A felvétel évétől számítva minden félévre vonatkozóan a hallgató státusza (aktív/passzív), hallgatói jogviszony megléte, megszűnt hallgatói jogviszony esetén a megszűnés oka, diplomaszerzés időpontja, előző félév tanulmányi átlaga, felvett kreditek száma és teljesített kreditek száma, finanszírozási forma. (Ezeket az adatokat féléves gyakorisággal kérjük le.)

A Neptunból kapott adatokat és a kérdőívekre adott válaszokat külön fájlban kezeljük. A két adatfájl kizárólag a Neptun kódokhoz az adatkezelők által rendelt random számok segítségével párosítjuk össze. A Neptun kódokat és a hozzájuk rendelt random számokat rögzítő átváltó táblázatot külön, jelszóval védett fájlban kezeljük, így az személyazonosításra a későbbiekben nem lesz alkalmas.

E-mail cím használata a kutatásban

A kutatás során a kérdőívet teljesen kitöltő hallgatók, e-mail címük megadásával nyereményjátékon vesznek részt, mely során Media Markt utalványokat nyerhetnek. A nyereményjáték szabályait külön szabályzat rögzíti.

Az e-mail cím megadása nem feltétele a felmérésben való részvételnek. Megadása azért szükséges, hogy a nyereményjáték nyerteseit értesíteni tudjuk nyereményükről és az átvétel részleteiről. Az e-mail címet más célra nem használjuk fel, a nyereményjáték teljes körű lebonyolítása után töröljük az adatbázisból.

Portálkezelői menü Tartalom módosításaUtolsó módosítás dátuma: 2017.03.13.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 május Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
ELTE Logo