Karunkról
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

FÉNY: más megvilágításban/KÖRBE Környezetpszichológiai Beszélgetések konferencia

A KÖRBE Környezetpszichológiai Beszélgetések következő témája a FÉNY. A témát, a KÖRBE szellemiségéhez hűen, többféle nézőpontból vizsgáljuk: környezetpszichológus, szociológus, antropológus, építész, világítástervező, klinikai szakpszichológus reflektortüzében gondolkodunk arról, hogy miként észleljük, mit jelent, hogyan hat vagy milyen eszköz a fény a színházban, a szakrális terekben, a terápia során, avagy akár a hétköznapokban? Aktív tervezők és elméleti szakemberek visznek végig azon a szellemi úton, ahogyan ők közelítenek a fényhez. A multidiszciplináris megközelítéstől azt reméljük, hogy minden érdeklődő számára hoz majd új gondolatot a délután. 
Az esemény az ELTE PPK Kazinczy utcai épületében a 215. teremben kerül megrendezésre december 6-án csütörtökön délután 15:00-20:00 óráig. A konferencia nem véletlenül került decemberre, Mikulás napjára. Amikor a nappalok egyre rövidebbek, a tél egyre inkább eluralkodik, akkor érdemes igazán beszélgetést indítani a fény élettani hatásáról és kulturális jelentéseiről. Mert bár a napok sötétednek, a gondolatok világosodnak...
A KÖRBE Környezetpszichológiai Beszélgetések multidiszciplináris konferencia 5 évvel ezelőtt került elsőként megrendezésre. Ötletgazdái Juhász Judit és Dúll Andrea kifejezetten azzal a szándékkal indították útjára, hogy a különböző tudományágakat és művészeteket hozza közös platformra a környezet egy-egy fontos elemének vagy jelenségének értelmezése kapcsán. Az azóta megrendezett események ékes példái annak, hogy a hétköznapi jelenségek értelmezése milyen nagy mértékben függ attól, hogy ki honnan szemléli a világot. Az önállóan megálló szakmai érvelések összessége izgalmas módon teljesíti ki a vizsgált témákat. 
A délután a szó legnemesebb értelmében vett tudományos ismeretterjesztés, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
Fény: más megvilágításban című KÖRBE esemény előadói: Dúll Andrea környezetpszichológus,Kapitány Ágnes és Kapitány Gábor szociológus, kulturális antropológus, Haász Ferencvilágítástervező, Vukoszávlyev Zorán építész, Bányai Tamás színházi világítástervező és Vizin Gabriella klinikai szakpszichológus. Az előadásokat követő kerekasztal beszélgetés moderátora Somogyi Krisztina vizuális környezetkutató, építészkritikus.
Időpont: 2018. december 6. 15:00
Hely: ELTE PPK, Budapest 1075, Kazinczy utca 23-27. 215. előadó

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.11.27.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2019 április Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
ELTE Logo