Képzéseink
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Sportszervező BSc

A képzés célja

A magyarországi sportszervező képzések egységes, fő célkitűzése olyan sportszakemberek képzése, akik a testnevelés és sport területén szerzett vezetői (menedzseri) ismeretük birtokában a legkülönbözőbb szakmai szervezetek (pl. országos sportági sportszövetségek, sportklubok, helyi és önkormányzati sportirányítási szervek, egyéb sportvállalkozások stb.) tagjaként képesek eligazodni a modern piacgazdasági viszonyok, ezen belül a sportot átható társadalmi, gazdasági tényezők és folyamatok között. Feladatuk megkeresni, kitermelni és hatékonyan felhasználni a testnevelés és a sporttevékenység végzéséhez, rendezvények szervezéséhez szükséges anyagi, tárgyi és személyi erőforrásokat, biztosítani a megfelelő feltételeket.

Főbb tárgyak

Sportmenedzsment, sportgazdaságtan, marketing, sportmarketing, testnevelés- és sporttörténet, EU-s ismeretek, vezetéslélektan, közgazdaságtan, pénzügy, számvitel, statisztika, jogi és sportjogi ismeretek, sportdiplomácia, rekreáció, valamint gyakorlati sportági ismeretek. Ezen felül kötelező szakmai gyakorlatok budapesti és országos sportszervezeteknél, valamint kötelező szakmai tábor.

Elhelyezkedési lehetőségek

Sportegyesületekben és sportszervezeteknél, rekreációs központokban, rendezvényszervezéssel foglalkozó szervezeteknél, területi és települési önkormányzatoknál. Egy sportszervező – amennyiben elég kreatív – önállóan kezdeményezve is létrehozhat testnevelési és sportszervezeteket, egyesületeket, szervezhet egy téma köré csoportosuló sportmozgalmat. Vezetői, szervezői feladatai mellett, vagy önálló tevékenységként sportmarketing tevékenységet is végezhet.

További információk: 

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2017.01.17.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2019 március Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
25 26 27 28 1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
ELTE Logo