Karunkról
   

HKE szeminárium

2017. szeptember 25-től újra elindulnak a szemináriumok!

 

A Pedagógia és Pszichológiai Kar Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézete kapcsolódva a nemzetközi trendekhez intenzívebb tanulási lehetőséget kínál a tanulni vágyó nyugdíjas generáció számára: szemináriumok keretei között, interaktív módszerekkel és kiscsoportban nyílik lehetőség egy-egy témakör alaposabb feldolgozására. A Harmadik Kor Egyeteme előadásai mellett a szemináriumok 10 héten keresztül ugyanazzal az oktatóval és csoporttal, másfél órás időkeretben dolgozzák fel az adott témakör egy-egy aspektusát, kiscsoportban gondolják végig a felmerülő kérdéseket. A kezdeményezés a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége (NYUBUSZ) valamint a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége (Életet az éveknek) támogatását is élvezi.

A 2017/2018 tanév őszi félévében továbbra is a Neveléstudományi Doktori Iskola Andragógiai Programjának doktoranduszai tartják a szemináriumokat. A szemináriumok részletes tematikája, időpontjai és helyszínei a szeminárium címére kattintva megnyíló dokumentumban érhetőek el.

Jelentkezni az egyes szemináriumok címe alatti JELENTKEZÉS-re kattintva, az űrlap kitöltésével lehet. A szemináriumok minimum 5 fő jelentkezése esetén indulnak, a csoportok létszáma maximum 12-15 fő. A részvétel a jelentkezés sorrendjében történik.

Tanulási nehézségek gyermek-, felnőtt valamint időskorban
JELENTKEZÉS

Oktató: Pap Anna

A szemináriumon a résztvevők megismerkedhetnek a tanulási nehézségekkel, a tanulási zavarokkal, betekintést nyerhetnek az érintett diákoknak, felnőtt tanulóknak a sajátos küzdelmeibe. Gyakran az érintettek saját családtagjaink, gyermekeink, unokáink, így, a kurzus során kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogyan támogathatjuk az ő tanulásukat. A témakörbe tartozó alapfogalmak tisztázására, a vizsgálati módszerek és a diagnosztikai folyamat megismerésén túl az érintettek számára hatékony tanulási technikák, tanulásmódszertan, eszközrendszer, tanulási környezet és a támogató családi háttér bemutatására is sor kerül. (Létszám max. 12 fő)

Az Európai unió története az oktatás világán keresztül
JELENTKEZÉS

Oktató: Kasza Georgina

A szeminárium célja, hogy a résztvevők megismerjék az Európai Unió kialakulását, történetének legfontosabb állomásait, valamint hogy az oktatás és képzés világán keresztül betekintést nyerjenek az unió fejlődésébe, mindennapi működésébe. A kurzus során a hallgatók részletesen megismerkedhetnek az egész életen át tartó tanulás politikájával, annak fontosságával, valamint mindennapi életünkre gyakorolt hatásával. A szeminárium egyedi példákon keresztül, a résztvevők előzetes tudásának, tapasztalatainak felhasználásával, valamint csoportmunkával igyekszik elősegíteni a tanulás folyamatát. (Létszám max. 15 fő)

A média szerepe a családi gyökerek megismerésében
JELENTKEZÉS

Oktató: Molnár Attila

A szeminárium keretein belül lehetőség nyílik technikák feltárására a családtörténet bemutatása céljából. Olyan eszközök közös kipróbálása a cél, amelyekkel életutak feldolgozását, a családdal megélt események rögzítését, a rögzített és feldolgozott elemek megosztását valósíthatjuk meg. A technikák használatával minden résztvevő egyéni összeállítást készíthet, amelyet máris bemutathat családtagjai, rokonai körében. (Létszám max. 15 fő)

A kurzus helyszíne a PPK Izabella utcai épülete, 1064 Budapest, Izabella utca 46., 402. számítógépterem.

Tanulástámogatás digitális környezetben II.

Oktató: Szilágyi Gabriella

 

A kurzus a résztvevők digitális ismereteinek, tudásának fejlesztésére és bővítésére irányul. Célja, hogy megismertesse azokat a programokat, alkalmazásokat, melyek segítségével önállóan könnyebben és hatékonyabban képesek rendszerezni saját tudásukat. A kurzus végére a hallgatók képessé válnak a digitális környezetben történő tanulásra, együttműködésre, az információk rendszerezésére és önálló tartalom létrehozására, valamint megosztására. Megismerik és elsajátítják az adatbiztonság alapvető lépéseit, lehetőségeit, veszélyeit és az online tér felhasználhatóságának széles skáláját. A kurzus a tavaszi félévben megvalósuló Tanulástámogatás online környezetben folytatása.

A kurzus helyszíne a PPK Izabella utcai épülete, 1064 Budapest, Izabella utca 46., 402. számítógépterem.

Portálkezelői menü Tartalom módosításaUtolsó módosítás dátuma: 2017.09.19.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 június Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
ELTE Logo